1985 yılında İzmir'de dünyaya gelen Norm Ender, müziğe olan ilgisini küçük yaşlarda keşfetti. Babasının bir dönem plakçılık yapması ve evde birçok plak ve kasetin bulunması, müzikle iç içe büyümesine olanak sağladı. 10 yaşındayken Cartel grubuyla tanışarak rap müziğe ilgi duymaya başladı. Öğretmenlerinin yeteneğini fark etmesi üzerine org çalmaya başladı. Lise eğitimini ilk yılında bırakan Ender, eğitimini daha sonra açık lise üzerinden tamamladı.

 

1999 yılında Erman Altınoğlu ile birlikte Norm adlı müzik grubunu kurdu. İkili, "Ender & Erman" veya "Erman & Ender" olarak da biliniyordu. Solo kariyerine odaklanmaya başladığında, Norm Ender adını kullanmaya karar verdi.

 

2001 yılında ilk profesyonel rap şarkısını yayımlayan Norm Ender, üniversitede medya ve iletişim eğitimi almaya başladı. Bu dönemde, daha fazla stüdyo kaydı yapmak için çalıştı; kendi sözlerini ve müziğini yazan, bunları kaydeden bir müzisyen olarak kendini geliştirdi. Şarkılarını YouTube'da paylaşmaya başlayarak geniş bir dinleyici kitlesi kazandı.

 

Bornova'daki çeşitli diskolarda rap şarkıları seslendiren Norm Ender, 2004 yılında popüler yarışma programı Akademi Türkiye’ye katıldı ve finale kadar yükseldi. Ancak İstanbul'a gittiğinde kendisinden rapin yanı sıra pop şarkılar söylemesi istendiğinde yarışmadan çekilme kararı aldı. Bu deneyim, Ender'in "Rap Dersi" adlı parçasında sert bir şekilde eleştirildi.

 

Norm Ender ve Erman Altınoğlu'nun birlikte yaptıkları "Eksik Etek" adlı parça, sosyal medyada büyük beğeni topladı ve geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Ancak, parça kadın düşmanlığı ve cinsiyetçilik içerdiği iddialarıyla eleştirildi. 2006 yılında YouTube'da en çok dinlenen şarkılar arasında 17. sırada yer alan bu parça, 40 milyon izlenme sayısına ulaştıktan sonra platformdan kaldırıldı. Bu olayın ardından Norm Ender, bir süre rap müzik yapmaya ara verdi.

 

 

Askerlik görevini tamamladıktan sonra Norm Ender, 2001-2009 yılları arasında yaptığı eski ve yeni parçalarını "Enderground" ve "İçinde Patlar" adlı CD'lerde topladı ve kendi imkanlarıyla kaydetti. İlk rap albümünü 2010 yılında çift CD formatında, underground tarzda yayımladı. Bu albümde yer alan "Çıktık Yine Yollara" adlı parçaya bir de klip çekti.

 

 

2012 yılında yeni bir albüm çıkaracağını duyuran Norm Ender, bu albümün tanıtımı kapsamında İzmir, Diyarbakır ve Ankara'da konserler verdi. İkinci albümü olan "Aura"yı ise 2017 yılında EMI-Universal Müzik Türkiye etiketiyle yayımladı. Albümdeki tüm şarkıların söz, müzik ve düzenlemelerini bizzat kendisi üstlendi.

 

Spotify'ın 2017 Türkiye Müzik Haritası'na göre Norm Ender, o yıl Türkiye'nin en çok dinlenen üç sanatçısından biri oldu. 14. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri'nde "En İyi Rap/Hip-Hop Sanatçısı" ödülünü kazandı. Albümdeki "Deli" adlı şarkısı, Apple Music'in radyosu Beats 1'da çalındı ve bu parça, Beats 1'da yayımlanan ilk Türkçe sözlü şarkı olma özelliğini taşıdı.

 

2019 yılında Norm Ender, "Mekanın Sahibi" adlı diss parçasını yayımladı. Bu parçada Ezhel, Ben Fero ve Khontkar gibi rap sanatçılarına yönelik eleştirilerde bulundu. Şarkı, YouTube’da 200 milyona yaklaşan izlenme sayısıyla büyük bir başarı elde etti ve 2019’un en çok dinlenen Türkçe rap parçalarından biri oldu.

 

 

2020'de "Konu Kilit" adlı parçasını yayımlayan Norm Ender, kısa bir süre sonra "İhtiyacım Yok" isimli teklisini çıkardı. Aynı yıl Hummel markasıyla sözleşme imzaladı ve 2021'de bu iş birliğini sürdürdü. 2021 yılında DJ Faruk Sabancı ile "Bulamazdım" adlı bir deephouse/rap parçasına imza attı ve ardından protest bir şarkı olan "Kediler Aslan Olmaz"ı çıkardı. 2022'de "Sus Artık," "Sadece Öpücem," ve "Bu Düş Çok Güzel" parçalarını yayımlayan sanatçı, 2023'te "Konuşun Konuşun" adlı diss parçasıyla gündeme geldi.

 

Norm Ender, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 100. yıl dönümü için yazdığı "Parla (100. Yıl Marşı)" adlı marşını, 26 Ekim 2023'te Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programında seslendirdi. Bu eser, Norm Ender’in marş türündeki ilk çalışması olup, 27 Ekim 2023 tarihinde dijital platformlarda yayımlandı.