Latto, üçüncü albümü "Sugar Honey Iced Tea"yi 2 Chainz ve TI'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı bir video fragmanıyla duyurdu. Bu sinematik klip, 2006 yapımı kült film "ATL"de TI'nin başrol oynadığı sahnelerden esinlenmiş. Fragmanda SZA'nın sesinin kısa bir an için duyulması, SZA ile olası bir iş birliğinin de sinyallerini veriyor.

 

Dungeon Family üyesi Big Rube'un seslendirdiği fragman, "Sugar Honey Iced Tea"nin 9 Ağustos'ta yayımlanacağını duyurdu. Fragmanda TI'nin "24's" parçasının kullanılması, Latto'nun yeni albümünde 2003 yılının bu klasik şarkısını örnekleyeceğini işaret ediyor. Ayrıca, DJ Toomp'un ritmini örnekleyen ve şarkının nakaratına kadınsı bir yorum katan yayınlanmamış bir şarkının ön izlemesi de yakın zamanda paylaşıldı.

 

Latto, yeni albümü "Sugar Honey Iced Tea" hakkında henüz parça listesi gibi ayrıntıları açıklamamış olsa da, yakın zamanda Billboard'un kapak hikayesinde albüme dair bilgiler verdi. "Mariah Carey, Beyoncé ve Lil Kim’den ilham alıyorum. Kelis’ten ilham alıyorum, ancak tabii ki Güney Hip Hop dokunuşuyla," diyen Latto, albümün ilham kaynaklarını paylaştı. "Çok kadınsı bir enerjileri var, ancak özgüven anlamında erkeksi. Patron kadınlarmış gibi hissediyorum," diyerek albümdeki tematik yaklaşımlarını ve aldığı ilhamı açıkladı. Bu açıklama, albümde güçlü kadın figürlerinin etkili olacağını işaret ediyor.

 

Sadece ‘Ben o kızım’ dedirtiyordu. Onları o en iyi dönemlerinde duyup gördüğünüzde, ‘Ben burada kalmaya geldim.’ dedirtiyordu. Herkesin müzik yaptığı bir dünyada, bu sahnede GOAT’lara (Greatest of All Time) bakıyorum. Burada mikrodalga sanatçısı yok. Bir dakika burada kalmaya çalışıyorum… Bir dakika burada olacağım. Zaten bir dakikadır buradayım.


Latto, yeni albüm ismi "Sugar Honey Iced Tea"nin, son bir yıldır kendisiyle bilinçaltı göndermelerde bulunduğu iddia edilen Ice Spice'a bir gönderme olduğu söylentilerini reddetti. "İnsanlar dağınık olmaya çalışıyor ve bunun bir şeye tepki olduğunu düşünüyor. Size söz veriyorum, bu tüm bu saçmalıklardan önceydi," diye açıklamada bulundu. "Bu bana Güneyli hissettiren bir şeydi. Benim geldiğim yerde, ‘Ben şekerli ballı buzlu çayım!’ derdik.” diyerek albüm isminin aslında kendi geçmişine ve kültürel köklerine bir atıf olduğunu belirtti.

 

Latto, "Sugar Honey Iced Tea" albümünden potansiyel tekliler olarak "Big Mama", "Sunday Service" ve daha sonra Cardi B ile remikslenen "Put It On Da Floor" gibi şarkıları yayımladı. Bu yeni albüm, 2022'de çıkan ve Billboard 200 listesinde 15 numaraya kadar yükselen "777" albümünün devamı niteliğinde olacak. "777" albümü, üçlü platin statüsüne ulaşan "Big Energy" gibi hitleri içermekteydi. Latto, yeni albümüyle de benzer bir başarıyı hedefliyor ve şarkılarında güçlü mesajlar vermeye devam ediyor.