Kendrick Lamar'ın büyük yankı uyandıran şarkısı "Not Like Us," rapçinin kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak öne çıktı ve bu başarıyla birlikte 2Pac'in bir rekorunu kırmayı başardı. Our Generation Music’in 11 Ağustos Pazar günü Instagram'da paylaştığı bir gönderiye göre, K.Dot'un bu hit parçası 647 milyon dinlenmeyi aşarak, 2Pac'in ünlü diss şarkısı "Hit 'Em Up"ı yaklaşık altı milyon dinlenme farkıyla geride bıraktı.

 

Gönderide verilerin hangi platformdan alındığı belirtilmese de, yapılan açıklamada “Not Like Us”ın, 2Pac’in 1996’da yayımladığı hit şarkısını geride bırakarak en çok dinlenen diss kaydı unvanını kazandığı iddia edildi.

 

İronik bir şekilde, 2Pac’in Notorious B.I.G. ve Doğu Yakası sanatçılarını hedef aldığı “Hit ‘Em Up,” HipHopDX’in “Hip-Hop Tarihindeki En İyi 100 Diss Şarkısı” listesinde zirveye oturmuştu. Bu liste, Kendrick Lamar’ın Drake’e yönelik sert eleştirilerinden esinlenmişti.

 

Kendrick Lamar’ın 2024 yılına damga vuran başarıları devam ediyor. Bu ayın başlarında, "Not Like Us" ABD’de 2024'ün en çok satan şarkısı olarak resmiyet kazandı. Toplam satış rakamları henüz kesinleşmemiş olsa da, Chart Data 1 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Drake’e yönelik diss şarkısının yılın en başarılı şarkısı olduğunu duyurdu.

 

Her ne kadar RIAA tarafından resmi olarak onaylanmamış olsa da, “Not Like Us” Mayıs ayında yayınlandıktan sonra iki haftadan kısa bir sürede bir milyon eşdeğer ünite satışına ulaştı ve ertesi ay iki milyon satış barajını geçti. Şarkı ve müzik videosu sadece Spotify ve YouTube’da 800 milyondan fazla dinlenmeye ulaştı.

 

Mustard'ın prodüktörlüğünde yapılan "Not Like Us" şarkısı, Billboard Hot 100 listesinde iki kez zirveye yerleşti; ilk olarak çıkış haftasında ve ardından merakla beklenen müzik videosunun yayınlanmasıyla tekrar zirveye çıktı. Drake'e yönelik eleştiriler, şarkının Drake’in elinde bulunan birçok rekoru kırmasıyla daha da yoğunlaştı.

 

“Not Like Us,” Kendrick Lamar ve Drake arasındaki çekişmenin zirveye ulaştığı Mayıs ayında yayımlandı ve ABD Spotify tarihinde bir rap şarkısı için en yüksek günlük dinlenme rekorunu, 10.986 milyon dinlenme ile kırdı. Bu rakam, Drake ve Lil Baby’nin 2021’de çıkan “Girls Want Girls” şarkısının 6.593 milyon dinlenmesini geride bıraktı. Ayrıca, Spotify’da 500 milyon dinlenmeye en hızlı ulaşan rap şarkısı olarak, bu rekoru da “God’s Plan”dan devraldı.