Kanye West ve Ty Dolla $ign'dan oluşan ¥$ ikilisi, VULTURES adını verdikleri bir albüm serisi başlatacaklarını duyurmuştu ve bu serinin üç bölümden oluşacağını açıklamışlardı. Kanye West, yaptığı bir açıklamada, VULTURES 1'in 9 Şubat'ta, VULTURES 2'nin 23 Ocak'ta ve VULTURES 3'ün de 5 Nisan'da yayımlanacağını belirtmişti. İlk albüm VULTURES 1 zamanında yayımlanmış olsa da, serinin ikinci albümü VULTURES 2 planlanan tarihten altı ay sonra dinleyicilerle buluştu.

 

 

VULTURES 2 albümünün kapağında maskeli bir adam, elinde çerçeveli bir fotoğraf tutuyor. Bu maskeli adam, daha önce bir röportajda yaptığı açıklamaya göre Ty Dolla $ign. Ty Dolla $ign'ın elinde tuttuğu fotoğraftaki kişi ise öz kardeşi Gabriel Griffin, diğer adıyla Big TC. Big TC, 2004 yılından beri hapiste ve c*nayet suçundan 67 yıl hapis cezası almış durumda. Ty Dolla $ign ve ailesi, Big TC'nin işlemediği bir c*nayetten dolayı haksız yere cezalandırıldığını savunuyor.

 

Düet Parçalar

VULTURES 2 albümünün konuk sanatçı listesi oldukça geniş ve zengin. VULTURES 1 ve Kanye West'in son dönem albümlerinde olduğu gibi, bu projede de çok sayıda ünlü isim yer alıyor. Albümde Don Toliver, Kodak Black, Playboi Carti, Future, Lil Wayne, Chicago West, North West, Charlie Wilson, The Inter Milan Ultras, Young Thug, Lil Durk, Lil Baby, 070 Shake, CyHi, Desiigner ve Todd Rundgren gibi sanatçılarla düetler bulunuyor. Bu çeşitli sanatçıların katılımı, albümün zengin bir müzikal deneyim sunmasını sağlıyor.

 

Kanye West, kariyerinde genellikle geniş bir prodüktör ekibiyle çalışmayı tercih etmiştir. Başka prodüktörlerle işbirliği yapsa da, genellikle kendi dokunuşunu içermeyen beat'lerle çalışmamayı seçmiştir. VULTURES 2 albümünde de benzer bir yaklaşım görülüyor; Kanye'nin bu projede de geniş bir prodüktör kadrosuyla çalıştığı ve kendi müzikal vizyonunu yansıtan beat'ler üzerinde yoğunlaştığı dikkat çekiyor.

 

VULTURES 2 albümünün yapım sürecinde Kanye West'in yanı sıra bir dizi önemli prodüktör de görev aldı. Wheezy, Fred again.., Apollo Parker, ryderoncrack, London on da Track, AyoAA, Lester Nowhere, Fya Man, Azul, Nathan Butts, SHDØW & The Legendary Traxster, Dez Wright, TheLabCook, Digital Nas, Ojivolta, KrishnaMusic, Nico Baran, FNZ, James Blake, Pi’erre Bourne, Gren808, Lamm, John Cunningham, BoogzDaBeast, E.Vax, ATL Jacob, FOREVEROLLING, Flex on the Beat, Audiovista, Mattazik Muzik, Timbaland, 88-Keys ve 30 Roc gibi birçok prodüktör, albümün yapımında yer aldı. Bu geniş prodüktör ekibi, albümün çeşitliliğini ve zenginliğini artırarak Kanye West'in müzikal vizyonunu yansıtmasına katkıda bulundu.

 

Albümdeki Şarkılar

  1. SLIDE
  2. TIME MOVING SLOW
  3. FIELD TRIP (feat. Don Toliver, Kodak Black & Playboi Carti)
  4. FRIED
  5. ISABELLA
  6. PROMOTION (feat. Future)
  7. HUSBAND
  8. LIFESTYLE (feat. Lil Wayne)
  9. MAYBE
  10. BOMB (feat. Chicago West & North West)
  11. RIVER (feat. Charlie Wilson, The Inter Milan Ultras & Young Thug)
  12. 530
  13. DEAD (feat. Future & Lil Durk)
  14. FOREVER ROLLING (feat. Lil Baby)
  15. SKY CITY (feat. 070 Shake, CyHi & Desiigner)
  16. MY SOUL (feat. Todd Rundgren)