Ufo361, Instagram hesabından yaptığı bir duyuruyla "Nur für dich 2" ya da kısaca "NFD2" isimli yeni albümünü 25 Ekim'de yayımlayacağını açıkladı. Bu albüm, sanatçının kariyerindeki 10. solo stüdyo albümü olacak. Ufo361, 4 Ocak 2024'te yayımladığı "SONY" albümünün ardından aynı yıl içerisinde ikinci albümünü çıkarmış olacak.

 

"Nur für dich" ifadesi, Türkçe’ye “Sadece senin için” olarak çevriliyor. İlk "Nur für dich" albümü, ağırlıklı olarak aşk ve Ufo'nun yaşadığı kalp kırıklıkları üzerine yoğunlaşmıştı.

 

 

İlk "Nur für dich" albümü, 2 Ekim 2020 tarihinde Alman prodüktör Sonus030 ile birlikte piyasaya sürüldü. Ezhel ile yaptıkları "Lights Out" albümünün ardından Ufo361, 2020 yılında oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Nisan 2020'de "Rich Rich" albümünü çıkaran Ufo361, ardından Sonus030 ile İtalya'da bir ev kiralayarak kısa sürede "Nur für dich" albümünün kayıtlarını tamamladı.

 

Albüm, büyük ölçüde aşk ve Ufo361'in yaşadığı kalp kırıklıklarını merkezine almıştı. "Nur für dich 2"nin de benzer temaları işlemesi bekleniyor. Zaten daha sonra yayımlanan ve Motive’nin 2.0 versiyonunda yer aldığı "SAY GOODBYE" şarkısı, "UR IN MY HEAD" ve "DENK ZU VIEL NACH" single'ları da aşk teması etrafında şekillenmişti.